۱۱ آبان ۱۳۸۹، ۱۵:۳۵

کشت زعفران با آب و هوای آذربایجان شرقی سازگار است

کشت زعفران با آب و هوای آذربایجان شرقی سازگار است

تبریز - خبرگزاری مهر: مدیر باغبانی سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی اظهار داشت: به دلیل سازگاری زعفران با شرایط آب و هوایی نقاط مختلف استان، زمینه کاشت و بهره برداری از این محصول در شهرهای مرند، اهر و بناب عملیاتی شده است.

به گزارش خبرنگار مهر در تبریز، سعداله اسکندری ظهر سه شنبه در حاشیه جشن برداشت زعفران در شهر مرند اذعان داشتسطح زیر کشت زعفران در استان بیش از 83 هکتار و متوسط عملکرد چهار کیلوگرم در هکتار از مزارع پنج سال به بالا است.

اسکندری افزود: در این شرایط با تولید سالیانه حدود 305 کیلوگرم زعفران در آمدی بیش از 10 میلیارد ریال عاید بهره برداران زعفران کار می شود.

وی اضافه کرد: این محصول بعلت عدم تداخل نیاز آبی با محصولات عمده زراعی و باغی دارای بهره وری مناسبی بوده و نیاز آبی آن بسیار کم است.

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان گفت: در حال حاضر نزدیک به 150 نفر بهره بردار در امر کشت و کار، تولید، بسته بندی و فرآوری و عرضه زعفران در استان فعالیت می کنند که در صورت گسترش و توسعه کشت این محصول می تواند صدها نفر از جوانان و فارغ التحصیلان جویای کار را به سوی خود جلب سازد.

زعفران از گیاهان مفید دارویی و غذایی به شمار می آید و در بازارهای جهانی، متقاضیان متعددی داشته و گیاهی است پایا با ارتفاع تقریبا 30 سانتیمتر که دارای برگهای باریک، بلند و ناودانی هستند ساقه زیر زمینی آن از دو پیاز تشکیل می‌شود.

گلهای زعفران ارغوانی، منظم و شامل لوله‌ای دراز است که به سه گلبرگ و کاسبرگ منتهی می‌شود. هر رشته کلاله ظاهر بوقی شکل دارد و در واقع زعفران مورد استفاده همین کلاله سه شاخه است که به هنگام برداشت میله، خامه نیز با آن همراه است.

زعفران خیلی مرغوب قسمت کلاله گل یعنی قسمت انتهایی خامه است و میله خامه، زعفران درجه دو و نامرغوب را تشکیل می‌دهد.

کد خبر 1183775

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha